NK Tegelwippen: Etten-Leur doet weer mee

Het NK Tegelwippen is een strijd tussen gemeentes in heel Nederland om de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep. Ook dit jaar doet onze gemeente weer enthousiast mee. ‘’Deze uitdaging gaan wij natuurlijk niet uit de weg.’’ aldus wethouder De Weert. 

Natuurlijk draait het NK Tegelwippen niet alleen om de wedstrijd, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Het doel is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. En dat is nodig! Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk versteend is. Stenen bieden geen verkoeling op warme dagen en laten geen water door tijdens regenval. Dit kan leiden tot overbelasting van het riool of wateroverlast in kelders. Het vergroenen van onze omgeving kan dit tegengaan. Bovendien is het hebben van veel groen in je tuin gunstig voor vogels en vlinders. Een groene omgeving draagt ook bij aan ontspanning en is bevorderlijk voor de gezondheid. Groen biedt dus vele voordelen!

 

In samenwerking met Intratuin organiseert de gemeente Etten-Leur een ruilactie voor inwoners. Je kunt gratis bestrating uit je tuin inruilen voor planten. Voor elke vierkante meter bestrating ontvang je een plantenpakket ter waarde van €65,- en €5 om te schenken aan een vereniging in Etten-Leur naar keuze. Elk huishouden kan maximaal vijf vierkante meter bestrating omruilen. Deze actie loopt tot het einde van oktober 2024.

Aanmelden? Vul hier het formulier in.

Lukt het niet via het formulier, mail dan naar vergroen@etten-leur.nl En vergeet niet aan te geven hoeveel tegels je al gewipt heb op www.nk-tegelwippen.nl

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

 

Bezoek en postadres

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076 

Postbus 10100
4870 GA Etten-Leur 

Contact

Vragen over Etten-Leur Maken we Samen? Laat het ons weten via het contactformulier. 

Contactformulier

 

 

Cookie-instellingen