Etten-Leur zocht een nieuwe burgemeester

Op voorstel van de vertrouwenscommissie besloot de gemeenteraad van Etten-Leur op 3 juli 2023 om voor te dragen als burgemeester van de gemeente Etten-Leur: Marina Starmans-Gelijns. 

Ruime ervaring

Op dit moment is mevrouw Starmans burgemeester van de gemeente Dongen. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad motiveert de keuze als volgt: “Mevrouw Starmans heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Nadat ze 9 jaar wethouder was in achtereenvolgens Son en Breugel, Dongen en Waalre werd ze in 2015 burgemeester in Dongen. Mevrouw Starmans beschikt naar het oordeel van de vertrouwenscommissie over de basiscondities voor een burgemeester: integer, verbindend, herkenbaar, onafhankelijk en stressbestendig. Daarnaast is ze communicatief, samenwerkend en analytisch.”

Mensenmens en boegbeeld

“De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Starmans leren kennen als een echt mensenmens, iemand die gemakkelijk contacten legt, verbindend is en beschikt over een gezonde dosis humor. De vertrouwenscommissie heeft in de twee gesprekken en zeer positief beeld gekregen van de competenties en vaardigheden van mevrouw Starmans. Met haar als burgemeester krijgt Etten-Leur wederom een mensenmens en een boegbeeld waarnaar we op zoek waren. Haar laagdrempeligheid, natuurlijke neiging tot samenwerken en authenticiteit sluiten goed aan bij zowel onze inwoners, onze gemeenteraad, ons college als onze ambtelijke organisatie. Met mevrouw Starmans krijgt Etten-Leur een burgemeester en een mensenmens.”

Wat vooraf ging

Burgemeester Miranda de Vries stopte per 1 januari 2023 als burgemeester van gemeente Etten-Leur. Etten-Leur zoekt dus een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad was benieuwd naar de mening inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Daarom vroegen ze hen via een vragenlijst welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet bezitten. De vragenlijst in inmiddels gesloten. 

Ruim 730 mensen hebben de vragenlijst hierover ingevuld. Dank daarvoor! De rapportage vind je onderaan deze pagina. De resultaten van de vragenlijst gebruikt de gemeenteraad om een profielschets op te stellen. In februari bood de raad deze profielschets aan aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant. De sollicitatietermijn sloot op 1 maart 2023. In totaal hebben 13 mensen gesolliciteerd, waaronder 5 vrouwen en 8 mannen. 

0 bestanden geselecteerd: 

 

Bezoek en postadres

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076 

Postbus 10100
4870 GA Etten-Leur 

Contact

Vragen over Etten-Leur Maken we Samen? Laat het ons weten via het contactformulier. 

Contactformulier

 

 

Cookie-instellingen