Tuinklimaatcoaches gaan aan de slag!

Tuinklimaatcoaches zijn opgeleid om hun buren te helpen bij het verduurzamen en vergroenen van hun tuin. Dit is goed voor het weer en voor dieren en insecten. De coaches willen graag bij mensen in Etten-Leur langsgaan om te helpen. Ze geven gratis advies, bijvoorbeeld over hoe je regenwater kunt gebruiken of je tuin vriendelijker kunt maken voor dieren.

 

Een coach bij jou in de tuin?

Wil je je tuin groener maken, regenwater opvangen of de tuin vriendelijker maken voor dieren? Maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Geen zorgen! Een tuinklimaatcoach kan je hier gratis bij helpen. Je kunt je aanmelden via: https://forms.gle/wRqv5tGkub5ETfz77.

Na aanmelding maakt de coach een afspraak om bij jouw tuin te bekijken. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en jouw wensen. Na het bezoek ontvang je een verslag met alle ideeën die zijn besproken, zodat je zelf aan de slag kunt gaan (of je kunt een hovenier inhuren).

 

Etten-Leur in actie

De gemeente Etten-Leur werkt hard aan het vergroenen en verduurzamen van de stad. Bewoners kunnen hier zelf ook aan meedoen door hun tuinen groener in te richten, tegels te vervangen door planten of bijvoorbeeld een regenton te installeren. Eerder heeft de gemeente al meegedaan aan het NK Tegelwippen. En nu hebben ze het project Tuinklimaatcoach gelanceerd. 

 

Een tuinklimaatcoach aan het woord

“Ik zet me graag in voor dit project, omdat ik het belangrijk vind om een bijdrage te leveren aan verduurzaming. Ik houd zelf erg van de natuur en vind het leuk om anderen te helpen bewuster om te gaan met hun omgeving. Als tuinklimaatcoach kan ik op een hele laagdrempelige manier concrete oplossingen aandragen. We gaan in gesprek en bekijken samen de mogelijkheden. Dit werkt ook verbindend; samen de wereld een stukje beter maken. Dat voelt goed!”

 

Wil jij jouw tuin groener maken? Een tuinklimaatcoach kan je gratis helpen. Meld je aan via: https://forms.gle/wRqv5tGkub5ETfz77

 

 

Bezoek en postadres

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076 

Postbus 10100
4870 GA Etten-Leur 

Contact

Vragen over Etten-Leur Maken we Samen? Laat het ons weten via het contactformulier. 

Contactformulier

 

 

Cookie-instellingen